Dato og tid er 03. jun 2020 09:46:57

Alle tider er UTC + 1 time


Gallerier - Undersøisk (fiske)anlæg


Fund af (fiske)gærde ?
Under en rutinemæssig besigtigelsesdykning på den undersøiske stenalderboplads ? Ronæs Skov - i Gamborg fjord, på den vestfynske lillebæltskyst, har undervands-amatør-arkæologer fra Marine ? Arkæologisk ? Gruppe i Fredericia opdaget en ny køkkenmødding fra Ældre Stenalder, den såkaldte Ertebøllekultur (5.400-3.950 f.Kr.).
Øst for den nuværende bopladsen, har de gjort et opsigtsvækkende fund af et træ-anlæg, bestående af 40 ? 50 lodretstående stager i to halvcirkler som er forbundet med hinanden.

Anlægget er ca. 170 cm langt og tolkes til at kunne være et forhistorisk
(Fiske)anlægget er fundet ganske tæt på land på en vanddybde af ca. 1 meter, og ligger i et område, som tidligere har været tildækket af sand, og må derfor være frilagt for ganske kort tid siden.
Fundet er blevet indberettet til Kulturstyrelsen.
Som følge af den lave vanddybde er (fiske)anlægget udsat for naturens kræfter. Krabber er allerede i gang med at graver omkring stagerne.
Derfor har Marine ? Arkæologisk ? Gruppe tilbudt Kulturstyrelsen at sikre fundet med fiberdug og sandsække.
Marine ? Arkæologisk ? Gruppe har den store fordel, at de bor tæt på området, kender de undersøiske stenalderbopladser som deres egen bukselomme, og kan tage af sted når vejret tillader det ? en frivillig arbejdsindsats som gennem årene har reddet mange oldsager fra at gå til grunde, hvilket fundet af det ny (fiske)anlæg understreger.


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team